Definitief Energielabel aanvragen

  Elke woning die in Nederland verkocht, opgeleverd of opnieuw verhuurd wordt, moet in het bezit zijn van
  een energielabel, volgens de implementatie van de Europese richtlijn de Energy Performance of Buildings
  Directive (EPBD). Per 1 januari 2015 moeten de energielabels voor woningen aan nieuwe eisen voldoen,
  zoals deze zijn opgenomen in de Regeling Energieprestatie Gebouwen (REG).

  U, als woningeigenaar, heeft begin 2015 een voorlopig energielabel ontvangen gebaseerd op reeds beschikbare woningkenmerkwaarden. U heeft vervolgens de mogelijkheid om met uw DigiD in te loggen in de webapplicatie via www.energielabelvoorwoningen.nl en deze kenmerkwaarden aan te passen en hier bewijslast, in de vorm van foto’s of facturen, bij aan te leveren. Een volledige brochure en/of kenmerkenlijst van een NVM makelaar is ook voldoende zolang deze maar alle kenmerken beschrijft. Een erkend deskundige controleert op onafhankelijke wijze en op afstand of de aannemelijkheid van het door u aangeleverde bewijs. Als dat het geval is, registreert de erkend deskundige het energielabel, na uw toestemming en ontvangt u het definitieve label per mail.
  De PDF die u ontvangt, kunt u overhandigen aan de koper of huurder. Dit is geen officieel document. Alleen de registratie op www.ep-online.nl is rechtsgeldig. Medio 2016 kunt u waarschijnlijk zelf de PDF van het definitieve label downloaden van de site www.energielabelvoorwoningen.nl.

  U kunt mij als Erkend Deskundige uitkiezen. Ik reken maximaal € 25,00 incl. BTW voor het controleren en registreren van het definitieve label. Heb ik minder werk, dan krijgt u van mij een korting. Indien u meer hulp zou willen, kan ik u ook thuis begeleiden met de aanvraag. Binnen Tilburg reken ik € 50,00 incl. BTW.

schema aanvraag definitief energielabel